Huh? Heb ik een bril nodig?

Huh? Heb ik een bril nodig? Vandaag kwam ik voor een grote verrassing te staan. Ik moet er toch echt aan geloven; ook ík moet dagelijks een bril gaan dragen…

Sinds kort ben ik planner/administratief medewerker bij een (thuis)zorginstelling en werk dus veel achter de computer, tot wel 9 uur op een dag. Ik heb dan ook sinds kort onwijze last van hoofdpijn, het lijkt haast wel migraine! Dat zet mij dan natuurlijk aan het denken, waar komt die hoofdpijn toch vandaan? Op mijn werk kon ik regelmatig telefoonnummers niet goed lezen en zo nu en dan hing ik dan ook met de verkeerde persoon aan de lijn. 1+1 is 2, dacht ik; ik heb een bril nodig! Vandaag maakte ik dus een afspraak bij de opticien en ik ging dezelfde dag nog langs.

Natuurlijk was ik in de veronderstelling dat ik een klein beetje verziend was, hooguit +0,5. Ik verwachtte dus niet dat de opticien wonderen voor mij kon verrichten… Maar wat had ik het mis zeg! Toen de meting binnen was zei de opticien tegen mij dat ik de perfecte sterkte had om contactlenzen te dragen. “Huh, contactlenzen?, heb ik niet gewoon genoeg aan een leesbril?” dacht ik nog. Ik moest wel even slikken toen ik de resultaten van de meting te horen kreeg: mijn ene oog is -1,75 en mijn andere oog is zelfs -2,0! Dat betekent dat ik hartstikke bijziend ben! De opticien vertelde mij dat dichtbij zien mij vanaf nu juist meer inspanning gaat kosten, maar dat is volkomen normaal. Lekker is dat, ik wou juist de telefoonnummers beter zien, in plaats van nog langer turen naar een vijf dat net zo goed een zes kan zijn.

Jeetje, wat een verrassing was dit en wat was dit natuurlijk even slikken. Ik heb nooit door gehad dat ik niet helemaal scherp kan zien, maar toen ik eenmaal verschillende sterktes ging proberen werd mijn zicht ineens zóveel scherper. Ik heb daarom meteen een montuur uitgezocht en glazen laten bestellen. Uiteraard met speciale blue light filter, zodat ik voortaan mijn ogen een beetje kan beschermen met zoveel computerwerk op een dag, om maar niet te spreken over mijn smartphonegebruik.

Nu ben ik niet helemaal tevreden over mijn nieuwe bril, en dat maakt dat het nu al bij mij gaat kriebelen om te shoppen voor een merkmontuur… Wat vind je bijvoorbeeld van deze bril? Ik ben helemaal weg van Michael Kors en ik vind dat een bril echt een modestatement kan zijn als je een mooi (merk)montuur uitkiest.

Draag jij ook een bril, of lenzen? En had jij van te voren door dat jij een bril nodig had? Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd!

Heb ik een bril nodig

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *